maandag 26 augustus 2013

Yolanthe spant de spreekwoordelijke kroon, jonge ‘fashion editors’ kunnen het ding net zo goed tegen hun gezicht plakken en wannabe modemeisjes gooien er nog een extra filter overheen om het wat meer te laten lijken dan het is. Instagram. 

#selfie #loveit en #tbt. #Doe #Is #Normaal. Op mijn Instagram tijdlijn zijn deze hastags een dagelijkse realiteit. Het lijkt wel alsof het elke dag moet. Waar is de #klote #regen #zwaar #depressieve #saaie #avond gebleven?
Mooie kiekjes van leuke feestjes, lekkere lunches en zonsondergangen. Het lijkt wel alsof mijn instagramkennissen een soort superleven hebben met een dag van 36 uur. (Hoe kan je anders 9 uur werken, lekker lunchen, de zonsondergang bekijken en stappen met je vriendinnen op een maandagavond?) De volgende dag lijkt zich wel het precies hetzelfde proces nog eens te herhalen. Ik ga dan denken: wat doe ik nou fout? Waarom ben ik niet lekker aan het lunchen met mozzarella broodjes en op het strand onder een dekentje aan het kijken hoe de zon in de zee zakt? Ik zit gewoon met een dekentje op de bank en ga om 23.00 naar bed.
Na een post van Yolanthe op haar instagram dat ze een dansje doet met haar man op een boot, hoor ik dit zelfs uit de mond van Albert Verlinde komen onder het mom ‘nieuws’!
Ik heb het geprobeerd, zo’n Instagram account. Ik moest enorm nadenken wat ik nu weer moest plaatsen met een filtertje, terwijl de dansende mozzarellabroodjes maar voorbij bleven komen. Gelukkig ben ik wel achter de ‘kijk-wat-is-mijn-leven-ontzettend-leuk’ truc. Ze sparen hun leuke kiekjes op, schieten meer foto’s dan ze whatsapp berichtjes sturen en plukken ‘#feelgood’ quotes en teksten van het internet, om deze vervolgens op random tijdstippen op Instagram te slingeren. Soms onder het mom van de #tbt (throw back thursday). Conclusie: niets voor mij dat Instagram, ik heb namelijk ‘in het echt’, een best leuk leven.

0 reacties:

Een reactie posten