maandag 10 februari 2014


Deze staat sinds kort hoog op mijn ‘things-to-do-on-a-boring-sunday’ lijstje. De Neighbourfoodmarket op het Westergasterrein Amsterdam.
Vrolijke hobby-chefs, biologische kaasmakers, idealistische worstendraaiers, fanatieke soepkokers, zoete likeurmakers, de koning van mini-sandwiches en Kitty met haar zelfgemaakte jammetjes. Één zondag per maand komen ze allemaal bij elkaar. Daarna is het aan het artifarti publiek om de lekkerste versnaperingen te verzamelen, en, zoals een echte hipster het betaamd, neer te strijken aan een van de lange tafels.
Voor mij en mijn gay-best-friend de ideale bestemming voor onze (meestal brakke) zondagmiddag. Bij aankomst (na een rare verspreking met de mevrouw van de waffels op wielen) hadden we de dringende behoeft aan een sloot met koffie. Mijn GBF begon wat te stuntelen en drukte een briefje van vijf euro in mijn handen en mompelde iets van “bestel jij maar”. Ik snapte niet zo goed waarom hij daar op stond, maar toen ik me omdraaide om te bestellen wel…
Lichtbruine lokken, een T-shirt dat als een soort cadeaulint zijn spieren sierde, en een paar knalblauwe ogen keken mij stralend aan. Het is een wonder dat ik verstaanbaar “Twee latte’s alsjeblieft” heb gemompeld. Met zwetende handpalmpjes werd ik me ineens zeer bewust hoe ik eruitzag (met mijn bleke winterhuid, roze mutsje en ‘comfortable’ jas). Het leek uren te duren eer de Latte’s klaar waren, en toen hij door zijn soepele techniek (zal wel door die mooie armen komen) hartjes in het melkschuim toverde smolt ik, en begon ik, jawel, te giechelen… De ongemakkelijke situatie duurde nog even tot we eindelijk de latte’s in onze handen kregen. Toen we eindelijk neerploften op een stoel met onze Latte’s waren we even ongemakkelijk stil. Mijn altijd o-zo-vriendelijke GBF slaakte een zucht en zei: “Naast hém lijkt iedereen op een bleek, pukkelig klein meisje met ontzettende kater hoor.” 
Thanks, schat! 


De neighbourfoodmarket vind je elke maand in de westergasfabriek. Check de agenda op de site om te weten wanneer: www.neighbourfoodmarket.nl 2 opmerkingen: