zondag 10 februari 2013

Dinsdag zat ik op de fiets naar bioscoop ‘het Ketelhuis’, de ijskoude winterwind leek direct door al mijn kledingstukken te waaien. Samen met vriend A. (die overigens veel harder kan fietsen, waardoor ik een soort hijgende poedel leek) fietsten we het hele eind van Amsterdam Oost naar het Westerpark, maargoed, we hebben beloofd dat we zouden komen. Dus na er meteen uit werk er een snelle maaltijd en een flinke borrel te hebben ingegoten gingen we onderweg.
Na het parkeren van de fietsen zagen we ze meteen; ‘AMFI-mensen’. Vriend A. en ik zijn (inmiddels afgestudeerde) ‘MIM-mensen’. Het MIM (media-instituut) en het AMFI (fashion-instituut) zijn twee onderdelen van de Hogeschool van Amsterdam en zitten vlak naast elkaar op het Weesperplein. ‘MIM-mensen’ (meestal doorsnee gooische, blonde meiden en een aantal verdwaalde ‘ballen’) hebben het niet zo op ‘AMFI-mensen’, en andersom.
Ik weet niet of je de ‘AMFI-mensen’ kent, maar ze zijn ook niet te missen. Het zijn vaak mooie mensen in uitgesproken kanten gothic-outfits, juten zakken die als jurk dienen en vaak ontzettend kunstzinnig, creatief en buitengewoon ‘hipperdepip’ zijn.
Toen we het Ketelhuis binnenstapten voelden we de ogen prikken, en andersom. We keken onder het genot van een biertje de ruimte rond en lachten stiekem om de jongen die zijn outfit van top tot teen heeft bedolven met studs, de dame in de maxidress die iets te maxi was, waardoor de onderkant nat, vies en bruin was van de sneeuwdrap buiten en met name om een meisje met knalroze geverfde wenkbrauwen!
We waren op de première beland van Six short fashion films by AFMFI om vriend D. te supporten. We zochten een plekje in de bioscoopzaal met z’n drietjes op een rij en hadden stiekem ons biertje meegenomen. Toen er een meisje binnenkwam lopen met een nonnenkapje en A. zei: ”ik wist niet dat we naar Sister-Act goes to Amsterdam gingen”, piesten we bijna in onze broek van het lachen. Na een strenge blik van vriend D. gingen A. en ik ons toch maar gedragen. 
Zes korte modefilms later was het afgelopen. We vonden het stiekem best leuk en waren best wel onder de indruk van de intrigerende beelden, contradicties en verhaallijnen die over de grens van ‘normaal’ gingen.
 De Zes Fashion Films draaien van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari in Het Ketelhuis. Het is weer eens wat anders, dus als je de kans krijgt: Ga erheen en laat je inspireren! Als je maar niet ineens je wenkbrauwen fuchsiaroze verft;)

0 reacties:

Een reactie posten